A hetem három szóban: energiafogyasztás és vízszerelés

Az utóbbi időkben elég felkapott topik lett az energiafogyasztás. Az érdekképviselet elsősorban azért jött létre, hogy az eddigi sérelmeket, problémákat összegyűjtse, és egy olyan edukációs és támogatói platform legyen az ügyfelek számára, ahová bátran fordulhatnak segítségért. Emellett gondolnunk kell az olyan témákra is, mint az energiafogyasztással kapcsolatos visszaélések, az ál-szakemberek, akik főként idős és hiszékeny embereket vernek át, sőt, egyre gyakoribbak az internetes csalások, megtévesztések is a nem valós e-mail címekkel, üzenetekkel… De itt van az olyan, elsősorban a fiatalabb generáció által fontosnak tartott kérdéskör, mint a megújuló energiaforrások.

A munka mellett a héten azzal bajlódtam, hogy az albérletemben fennálló problémák orvoslására egy jó vízszerelőt találjak. Már kezdtem kétségbeesni, amikor is egyik kollégám a vízszerelés.net oldalt ajánlotta a figyelmembe, hogy nézzek szét rajta, ugyanis a csapat a legkülönfélébb vízszerelési feladatokkal, csőtöréssel, csatornakamerázással foglalkozik, emellett fűtésszerelésben is jártasak. Nem haboztam, kattintottam is a megadott linkre, ahol legnagyobb meglepetésemre nagyon részletes információk vártak a különféle munkálatokkal kapcsolatban. A vízszerelés.net ugyanis nem csak az elérhetőségeit osztja meg, hanem tájékoztat és edukál is.

Honnan ismerhetünk fel egy csőtörést? Van-e olyan módszer, amellyel nem szükséges felforgatni az egész házat ahhoz, hogy megtaláljunk egy repedést? Hogyan hárítható el egy dugulás, ha a pumpa és a csőgörény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket? – Ezekre a kérdésekre mind választ kapunk a vízszerelés.net weboldalán.

Úgy döntöttem, az lesz a legegyszerűbb, ha telefonon keresem fel őket. Itt egy nagyon készséges szakember beszélgetett el velem és próbálta az általam összeszedett információkból kideríteni, mi lehet a probléma forrása. Az külön szuper volt, hogy azt éreztem, nem gond, hogy nem ismerem a szakszavakat, vagy bizonytalan vagyok a problémát illetően, ugyanis nagyon célzott kérdéseket tett fel, türelmesen, támogatóan hallgatott végig és vezette a beszélgetést. Azt is megtudtam, hogy Pest megyei otthonomba körülbelül egy óra alatt ki tudnak érni, ami szerintem szuper idő.

A kiérkező szakember udvarias volt és alapos. Nem csak a kiszállás volt gyors, látszott, hogy rutinos és sokat látott szakiról van szó (nem véletlen, az oldalon is feltüntetett több mint 30 év tapasztalat meglátszik).

Ezentúl, ha bárki vízvezetékszerelőt vagy egyéb szakit keres, bátran ajánlom neki a vízszerelés.net szakembereit. Egyedülállóak abban, hogy a karbantartói, szerelési, javítási munkálatokat milyen hamar és mennyire szakszerűen látják el, emellett az árak miatt sem kell aggódnunk.