Az energia fogyasztás csökkentése

Mára már eljutottunk odáig, hogy egy nap nagyon sok energiát fogyasztunk. Hiszen a legtöbb embernek a munkájához elengedhetetlen a számítógép, egyre több az elektromos eszköz a háztartásokban is, amik szintén energiát igényelnek. De vajon lehet valahogyan csökkenteni az energia fogyasztást? A mellett, hogy feleslegesen nem hagyjuk bekapcsolva a tévét, nem hagyunk semmit bedugva, ha már nem használjuk, tudunk mást is tenni. A napelemnek köszönhetően például ki tudjuk váltani a háztartás energia fogyasztását. A napelemekre támogatással is lehet pályázni. Az egyik legjobb oldal ebben a témában amit találtam, az a Napelem Pályázatok weboldala volt.

Ahhoz, hogy egy teljes háztartás energia fogyasztását ki tudja váltani a napelem, szükséges a megfelelő szakember megtalálása. Hiszen nem csak megfelelő minőségű alkatrészekre és modulokra van szükség, hanem fontos az is, hogy a kivitelezés és a tervezés is minőségi legyen. A helyszíni szemle során a szakember több szempontot is megfigyel és miután ezeket felmérte, utána tud egy pontos árajánlatot készíteni.

Mi az, amit mindenképp megnéznek a helyszíni szemle során?

Megnézik, hogy elég erős- e a tető, hogy elbírja a tartószerkezetet és a modulokat, megfelelő tájolású-e. A délnyugati és délkeleti tájolás a legideálisabb a napelem szempontjából. A tető dőlésszögét is megnézik. Illetve az is, hogy van e valami, ami árnyékot vethet a tetőre és az sem mindegy, hogy hol vannak az elektromos rákötési pontok. A ház teljes áram fogyasztása is fontos még, hiszen ez alapján tudják kiszámolni, hogy mennyi modulra lesz szükség.

Miután a kivitelés megtörtént és jól is működik a napelem, akkor a következő lépés amire még szintén figyelni kell, az a megfelelő karbantartás. Hiszen ezzel is éveket spórolhatunk magunknak, ha a megtérülést nézzük. Szükséges a megfelelő karbantartás és az is, hogy jó minőségű alkatrészekkel pótoljuk azt, ami esetleg elromlott. Hiszen a mihamarabbi megtérüléshez jó minőségű napelem és folyamatos karbantartás szükséges.

A Napelem Pályázatok csapata még a hivatalos ügyintézésben is segít. Hiszen nagyon jól tudják, hogy mennyi macera lehet vele és milyen sok időt vehet igénybe.

Ha szeretnél napelemet támogatással, akkor mindenképp nézz szét a Napelem Pályázatok oldalán, ahol nagyon sok hasznos információt megtalálsz ezzel kapcsolatban is. Ingyenes helyszíni felmérést végeznek, így veszíteni valód nincs. Vágj bele Te is, a napelem telepítésbe!