Az oktatás mellett dolgozott az ismerősöm

Az egyik barátom az érettségi után nem tudta eldönteni, hogy mit is szeretne csinálni. Nagyon jó volt a reál tantárgyakban, kifejezetten értette a fizikát és a kémiát. Az energia világában akart elhelyezkedni, mivel imádott az áramokról, egyéb alternatív lehetőségekről tanulni.

Jelen pillanatban az energiafogyasztók érdekképviseleténél dolgozik, mint kapcsolattartó. Nagyon jól érzi magát, azt a feladatot csinálja, amihez ért, és amiben jól érzi magát. Az iskola után elvégezte a villanyszerelő szakmát is, de ő még tovább fejlesztette magát. Természetesen nem hagyta ott az érdekképviseletet, a tanulás mellett dolgozott.

Az Oktatozone – Felnőttképzési központ rengeteg lehetőséget nyújtott már akkor is a fiatalok számára, így másodjára erre esett a választása.

A több mint tíz éves tapasztalattal rendelkező cég elkötelezett abban, hogy tudásukkal, valamint kiemelkedő tapasztalatukkal szakképzett munkaerőt képezzenek, segítsék a résztvevőknek az elhelyezkedést, és akár az élethosszig tartó tanulást.

Talán nem meglepő, hogy a felkínált szakmai képzések és részszakmák közül a barátom a villámvédelmi felülvizsgálót választotta, amely az elektronika és az elektrotechnika közé tartozik. Mondhatni eléggé kapcsolódott az energiafogyasztás témaköréhez. A munkakör leírása szerint eme szakemberek az épületek, építmények villámvédelmi berendezéseinek szabvány, illetve dokumentáció szerinti kialakításával, megfelelő műszaki állapotának szemrevételezésével és műszeres ellenőrzésével és az ellenőrzés eredményének dokumentálásával foglalkoznak.

Ez egy olyan szakma, amely kulcsfontosságú az épületek és lakóinak biztonsága érdekében. A cél az, hogy a villámhárítók hatékonyan működjenek, megvédve az embereket és magát az építményeket. Ki kell emelni azt is, hogy a felülvizsgálóknak fel kell hívniuk a figyelmet a potenciális kockázatokra is.

A képzésnek számos előnye van. Piacképes villámvédelmi felülvizsgáló szaktudást ad, modern módszerekkel folyik az oktatás, gyakorlati oktatási szemléletben működik, közvetlen, támogató légkörben tanulhatnak az érdeklődők, megfizethető árat kínál, és több évtizedes oktatási tapasztalattal biztosítja azt, hogy a profi felkészítés mellett szinte biztosan sikerül a vizsga.

Természetesen az Oktatozone – Felnőttképzési központban más lehetőségek között is tudunk keresgélni. Például tanulhatunk aranykalászos gazdának, logisztikusnak, de akár még volfrámelektródás védőgázas ívhegesztőnek is, ráadásul választhatjuk a robbanásbiztos berendezések szerelőjének opcióját is.