Energia másképp: az életet adó ételekből és étrend-kiegészítőkből

Az energiafogyasztók érdekképviseletének tagjaként lehet, hogy túlságosan filozofikusan hangzik tőlem, de már gyakran elgondolkoztam azon, mennyi mindent jelent az energia kifejezés. Jelenti egyrészt azt, amiben dolgozom, ami által működhet egy város infrastruktúrája, egy otthon, vagy csak egy szerkezet. Emellett értelmezhetjük az energiát egyfajta belső energiaként – kicsit elvont értelemben -, és a vitalitás szinonimájaként is. Gyakran mondom a kolléganőimnek, akik nyitottak az ehhez hasonló beszélgetésekre, hogy érdekes, mennyire központi téma az életemben az energia. Még ha el is vonatkoztatok a munkámtól (és az úgy értelmezendő energiától), számomra egy fontos belső utazás része volt az, hogy a bennem rejlő energiákat a felszínre tudjam hozni, így mindképpen fontos topik a számomra. Mindezt egy lelassulási folyamat, a jógára és a meditációra való rátalálásom kísérte, ezt pedig az unokatestvéremnek köszönhetem – ő vezetett be ugyanis ebbe a világba. Mielőtt Szegedre költöztem volna, a Csongrád-Csanád megyei kis településen, ahol felnőttem, nem volt lehetőség ilyen dolgokra. Azóta rendszeresen járunk jógázni együtt, és az étkezésemre, életmódomra is odafigyelek, próbálok egyre tudatosabb lenni, 5 éve vegetáriánus vagyok. Annyira örülök annak, hogy megvannak a kedvenc szegedi helyeim, ahol szintén ilyen érdeklődésű embereket ismerhetek meg!

Az egyik kedvenc üzletem a Szeged szívében található, immáron több mint 10 éves Biocity áruház. Egy ideje van webshopjuk is, a www.biocity.hu ami már csak azért is szuper, mert így a kis községben élő anyukámnak (ha éppen nem tudok hozzá hazalátogatni) össze tudok válogatni egy rendelést – tele a Biocity egészségtudatos, finom élelmiszereivel, alapanyagaival -, ő pedig azt a hozzá legközelebb eső Pick Pack Ponton, csomagponton – vagy házhozszállítás során otthon – kényelmesen át tudja venni. Szuper megoldás a webshop azoknak, akik nem tudnak személyesen hozzájutni ezekhez a termékekhez, vagy egyszerűen kényelmesebb számukra az online rendelés. Már csak azért is megéri rendelni, mert ugyanúgy, mint a személyes vásárlások során, itt is gyűlnek a hűségrendszerben a visszautalások, ami például 25 000 Ft feletti rendelésnél 2 % jóváírást jelent, de a 15 000 Ft feletti 1 %, és a 10 000 Ft feletti 0,5 % sem semmi – nagyon jól tud jönni, amikor szeretnék egy kicsit lecsípni a költéseimből!

A www.biocity.hu oldalán ugyanúgy megtalálom a kedvenc termékeimet, mint a több mint 8000 árucikket forgalmazó fizikai boltjukban: az ínycsiklandó szószok, csodás, rostban gazdag lisztkeverékek és étrend-kiegészítők sora várja, hogy felfedezzék őket.

www.biocity.hu

Emellett azt is szeretem a Biocityben, hogy igazán edukatívak a blogposztjaik, fontos témákra hívják fel bennük a figyelmet és még termékeket is ajánlanak mellé.

De nem csak az élelmiszerek, különböző alternatív (gluténmentes, vegán, cukormentes) alapanyagok a kedvenceim, hanem a környezetbarát tisztítószerek és egészségügyi cikkek, szépségápolási termékek is. Kapható náluk például helyi, szegedi készítésű mosószer és öblítő, amelyek csomagolását ha elfogyott a termék, visszavihetjük a gyártóhoz, a forgalmazási pontokra (mint például a Biocity üzletébe), vagy esetleg házhoz jönnek érte. A Biocity ilyen kezdeményezések mellé áll, fantasztikus, nemigaz? Vagy beszélhetünk még a társadalmi felelősségvállalásukról is, például egy leukémiás kislány támogatása érdekében szervezett kupakgyűjtési akcióról, vagy a már hagyománnyá vált, karácsonyi ajándék és tartós élelmiszer gyűjtésükről, amit a Máltai Szeretet Szolgálattal karöltve végeznek. Emellett a szegedi SBO újraélesztési kampányát is támogatták még 2017-ben. Igazán becsülendő, amikor egy cég ilyen ügyekben is felelősséget vállal, főleg, hogy a termékeik is az egészséges életmódot éltetik.

Amikor legutóbb adtam le anyukámnak rendelést, kis híján túlléptem a csomagpontra szállítható maximum 5 kg-os súlyhatárt. Ugyanakkor annak örültem, hogy a 6 900 Ft értékhatárt felülmúltam, így ingyenes volt a szállításom. Az ilyen küldeményeknél arra érdemes figyelni, hogy ne felejtsük el az átvételre kiszabott időkeretet – például Pick Pack Pont esetén a csomag megérkezésétől számított egy hétig van mód az átvételre.

Nagyon szeretném, ha minél több ember megismerné a Biocity reform élelmiszer, drogéria és étrend-kiegészítő kínálatát, mert hiszek benne, hogy egy egészséges életmódot támogatnak vele! Akinek pedig lehetősége nyílik, mindenképpen látogasson el a szegedi Mérey utcán található üzletükbe.