Energiatakarékos főzés étteremben? Létezik!

Te mennyire figyelsz oda arra, hogy mennyi energiát fogyasztasz a háztartásodban nap mint nap? Vagy akár a munkahelyeden?

Nem lepne meg az a válasz sem, hogy igazából nem különösképpen foglalkozol ilyenekkel, mert szerintem a legtöbb ember, ha megkérdezném őket mondjuk az utcán, nagyjából így reagálna. Vagy maximum akkor figyelnek sokan, hogyha nem akarnak sok villanyszámlát fizetni, pedig ez a téma jóval problémásabb és sokkal nagyobb figyelmet érdemelne meg annál, mint amennyit szentelünk neki általában. Nagyon sokszor elég lenne csupán némileg okosabban, nagyobb odafigyeléssel vásárolni és nem beszerezni az olyan, valóban nem túl hasznos dolgokat, mint például egy digitális képkeret. Lássuk be, esztétikai funkción kívül nemigen van hasznuk és sokszor még az éppen előbb említett esztétikai vonalnak sem felelnek meg; ehhez hasonló apróságokkal is sokat lehet spórolni, amely később a befizetett számlánkon is szépen látszódhat.

Nincs ez másként akkor sem, ha az ember egy éttermet vezet: hatalmas az energiafogyasztás és mindenki szeretne spórolni, ezt pedig olyan apró dolgokkal is meg lehet valósítani, mint például rozsdamentes fazék lábas vásárlásával a Hunnia Kristály Kft-től!

Persze, most nyilván te is azt kérdezed, hogy miért koncentrálok ennyire ezekre a rozsdamentes fazék lábasokra, mikor ezeket ezeregy más helyről is be lehet szerezni. Lehet, hogy kicsit kisebbek vagy nagyobbak, kicsit olcsóbbak, de beszerezhetőek és valószínűleg nincs köztük akkora különbség. Nos, ez utóbbi egy nagy tévedés, merthogy a Hunnia Kristálynál nem véletlenül fordítanak kiemelt figyelmet arra, hogy kizárólag a lehető legjobb minőségű eszközöket forgalmazzák, csak olyanokat, amelyek bármely konyhában megállják a helyüket.

A már fent is említett rozsdamentes fazék lábasok a többitől? Nos, egyrészt nyilván nem a háztartásiak minőségével készültek, tehát a méretükből kifolyólag – 50 – 100 literesek – sokkal masszívabb és erősebb a fogójuk, atombiztos tartással rendelkeznek, hogy hosszan használhatók és biztonságosak is legyenek. A legtöbb rozsdamentes fazék lábasukra a gyártó – amely egyébként német; nem véletlenül szokták kiemelni mindenhol a “német minőséget” mint kulcsfogalom, egy-egy terméknél – 10 év cseregaranciát vállal. Nem egyet, nem kettőt, hanem tízet – ennyire megbízik a saját termékeiben!

Ezek a rozsdamentes fazék lábasok úgy kerültek kialakításra, hogy ahogy rákerülnek a meleg platnira, minél inkább igazodjanak annak felületéhez. Ezáltal jóval kevesebb hő illanhat el, sokkal hatékonyabb lesz maga a melegítési folyamat – nemcsak gyorsabbá, hanem költséghatékonyabbá is válhat, hogyha odafigyelünk és ilyen remek minőségű edények mellett döntünk éttermünk felszerelése kapcsán.

Összefoglalva ezek az edények nem csupán méretüknél fogva szolgálják ki megfelelően a vendéglátásban dolgozókat is, hanem igen biztonságosak, masszívak és azt is elősegíti, hogy a főzés energia-és költséghatékonnyá válhasson, jobban, mint addig. Szerintem ezek mind amellett szólnak, hogy érdemes beszerezni legalább egyet – tehát ne habozz, csak mihamarabb nézd meg a honlapjukat Te is!