Ez az útnyilvántartó program még nekem is tetszik

Tudjátok, én nem szeretnék kampányolni egyik vagy másik irányzat ellen, vagy mellett, de ami igaz, hogy szerintem érdemes még most napelemre váltani. Ez egy olyan irányzat, ami biztos, hogy sokáig elkísér minket a fenntarthatóság jegyében, ráadásul most pont lesz olyan pályázat a jövő évben, amivel könnyebben tudnak majd bizonyos háztartások váltani a hálózati energia ellátásról a saját, önellátó napelemes rendszerre. A hétköznapokban is keresem ezeket a megoldásokat, mert egyébként a munkámat illetően is pályázatokkal foglalkozok. Az életem nagy részét adja az utazás és most pont arról írok nektek, hogy ezt mi teszi könnyebbé: egy olyan útnyilvántartó program, aminek egyszerű a használata.

A RoadRecord programról beszélek, ami a weben és a telefonokon is elérhető alkalmazás formájában. Ez egy olyan mértékű segítség a vállalkozás napi dokumentációjában, amit nem tudok kellő módon hangsúlyozni. Mindez lehetővé teszi, hogy nekem ne kelljen azzal foglalkoznom, hogy mikor merre jártam az autómmal, mert a program automatikusan kitölti a táblázatot az applikáció adatai alapján. Persze arra is van mód, hogy megadjunk támpontokat, például a partnereinket és címüket, hogy a szoftver is tudja, milyen címek közül válogathat, amikor a nyilvántartást szerkeszti. Aztán ahhoz, hogy a kilométeróra-állások is bekerülhessenek, felvihetünk egy hó eleji és egy hó végi értéket, hogy tudja a szoftver, hogy honnan hová kell eljutnunk a táblázatban.

Ez az útnyilvántartó program abban is jó, hogy azokra az utakra is megoldási javaslatot kínál, amelyek egyébként valamiért kimaradtak az automatikus kitöltésből. Tehát itt ha az a helyzet, hogy egy-egy nap nem volt nálunk a telefon, vagy nem futott a háttérben a szoftver, akkor sincs semmi gond, mert utólag is lehet pótolni ezeket az elemeket. Ami pedig megnyugtató, hogy bármilyen adat is kerül be automatikusan egy ilyen RoadRecord által generált útnyilvántartó táblázatba, az biztosan megfelel majd a NAV elvárásainak. Van ugyanis egy olyan funkciója a programnak, amiben van egy beépített ellenőrzés, amit “beépített NAV ellenőrként” emlegetnek. Ezt különösen hasznosnak találom.

Nem sok olyan útnyilvántartó program van, amit már csak a weboldala alapján is kipróbálnék, de egy olyan helyen, ahol a NAV ellenőrzés is pipa egy nélkülem generált nyilvántartáson is, az szerintem aranyat ér. A demó kipróbálása meg aztán még nem is kerül semmibe. Nem tudok visszatartó érvet mondani a RoadRecord kipróbálásával szemben, így még inkább bátran írok róluk itt a blogon. Ha valami kérdés maradt volna bennetek, van egy ügyfélszolgálat, ami segíthet megválaszolni a fennmaradó dolgokat, vagy a weboldal is kellő módon informatív, szóval olvasásra fel.