Fogyasszunk megújuló energiát és minimalizáljuk a rezsiköltséget!

A technika folyamatos fejlődésével egyre több olyan eszközt birtoklunk, melynek működtetéséhez energiára van szükség. Földünk energiaszükséglete és ezzel egyidejűleg energiafogyasztása is folyamatosan növekszik. A nem megújuló forrásokból nyert energia drága, és használata környezetszennyező is.

Ezért egyre inkább elterjedtek az olyan technológiák, melyek az úgynevezett megújuló energiaforrások használatával óvják, kímélik a környezetet és persze a pénztárcánkat is. A megújuló energiaforrások felhasználásának számos előnye van és napjainkban már elérhető az egyéni háztartások számára is. A magyar háztartások számára a legelterjedtebb a napenergia felhasználása. A napból nyert energia tiszta, a környezetet nem terheli, és elvileg soha nem fogy el.

A témáról sokat megtudhatunk a napelemrendszer.info weboldalon található információk segítségével is. A honlapon található írások precízen mutatják be és magyarázzák el a napelemrendszerek működésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.  

A napelem fogalma nem azonos a napkollektoréval, pedig a két dolgot a köznyelv összemosta, és egyik szinonimájaként használja a másikat, pedig ez így nem helyes. A napkollektor összegyűjti a nap sugarait és általában melegvíz előállításához használják. Ezzel szemben a napelem összegyűjti és elektromos árammá alakítja a napenergiát. Az összegyűjtött egyenáramból egy inverternek nevezett eszköz segítségével váltóáramot termel, melyet a háztartások könnyedén fel tudnak használni.

A szolgáltatótól való függetlenedés szempontjából a rendszereknek három típusa létezik. A visszatápláló rendszer együttműködik a szolgáltatóval, és oda-vissza tölti fel és vételezi az áramot. A szigetüzemű rendszer teljesen független a szolgáltatótól és akkumulátorokba gyűjti az energiát, az úgynevezett hibrid rendszer pedig az előző kettő keveréke.

Fontos még az is, hogy milyen méretű és milyen teljesítményű napelem kerüljön a házunk tetejére.
A teljesítmény attól függ, hogy mennyi háztartásunk éves energiafelhasználásának mennyisége. Ez megbecsülni nem olyan nehéz, a beérkező villanyszámláinkból könnyedén tudunk rá következtetni.

A napelemrendszer.info weboldal kitér arra a kérdésre is, hogy a napelem méretek egyenesen arányosak-e a teljesítményükkel. Ez korántsem így van. A napelemek piaca is sokat változott az elmúlt évek során. Természetesen fejlődött a technológia és a vásárlói trendek is változtak, melyekhez az iparág igazodott is. Manapság már például kétoldalú elemek is vannak, melyek mindkét oldala képes begyűjteni a napfényt.

Ezek mellett megjelentek az úgynevezett félcellás elemek is, melyek a cellaméretek feleződése ellenére nagyobb hatékonysággal képesek az energiát megtermelni. Léteznek már olyan napelemek is, melyek újrahasznosított anyagokból készülnek és hajlíthatók, felxibilisek is vannak közöttük a piacon.

Ezekből is látszik, hogy a nagyobb napelem méretek nem jelentenek feltétlen nagyobb teljesítményt. Ha eljátszottunk a gondolattal, hogy napelem segítségével termeltetnénk meg a családi házunkba szükséges energiát, mindenképpen kérjük szakértők segítségét.

Csupán annyit kell tennünk, hogy kitöltjük a honlapon szereplő árajánlatkérő űrlapot, és várjuk, hogy felkeressenek bennünket a helyszíni felmérés egyeztetése céljából. Az árajánlat teljesen ingyenes, de minden esetben egyénileg készül el. Figyelembe veszik az ügyfél elképzelésit, az ingatlan adottságait, illetve a háztartás éves energiafogyasztását is. Tanácsot adnak a kiválasztandó napelem méretekkel, teljesítménnyel és típussal kapcsoltban is.

Az árajánlat a helyszíni kiszállást követően rövid időn belül elkészül, és ha sikerül megegyezni a költségeket illetően a kivitelezés is rövid vállalási határidővel történik meg. a beruházásra 100%-os mértékű állami támogatás is igénybe vehető, erről szintén találunk tájékoztatást a napelemrendszer.info weboldalon.

Engem az ott olvasottak pár perc leforgása alatt meggyőztek, és úgy döntöttem, kitöltöm az űrlapot. Ez a folyamat egy percet sem vett igénybe és mostmár csak azt várom, hogy megcsörrenjen a telefonom.