Ha sok a stressz, csak keresni kell a megoldást

Az utóbbi időben elég stresszesek voltunk. Adódtak problémáink az energiafogyasztásunkkal, de mint kiderült, nem a mi hibánkból történt. Miután sokat töprengtünk, hogy hogyan tudnánk megoldani a helyzetet, rájöttünk, hogy az energiafogyasztók érdekképviseletéhez kell fordulnunk.

A mély részleteihez sajnos nem értek a dolognak, de az biztos, hogy ez volt az egyetlen megfelelő megoldás: segítséget kérni. Miután rendeződtek az energifelhasználással kapcsolatos kételyek, újabb stressz ért.

Aznap a telefonomat megszabadítottam a tokjától és az üvegfóliától azzal az indíttatással, hogy kicsit letakarítsam. Mivel a világ egyik legügyetlenebb embere vagyok, takarítás közben kicsúszott a kezemből, és a földre esett. Hát mit mondjak, akkora koppanást még nem sokszor hallottam életemben.

Már leültem és épp belenyugodni próbáltam, hogy új telefont kell vennem, de ekkor eszembe jutott, hogy az ilyen kibújós megoldások előtt ideje most is először segítséget kérnem.

Rá is kerestem, hogy az az alle telefonszerviz mit kínál. Még nem jártam ott, de közel lakom, és ha arra járok, gyakran elsétálok előtte. Nos, a weboldaluk alapján elég bizakodó lettem. Bár írták, hogy szükségtelen a bejelentkezés, én biztosra akartam menni és felhívtam őket, hogy meg tudják-e csinálni a mobilomat.

A válasz pozitív volt, már aznap vártak az üzletükben. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar túlesek ezen az egész kérdésen. Közölték velem, hogy egy óra alatt el is fognak készülni a javítással. A procedúra előtt megkérdezték tőlem, hogy milyen minőségű felújítást szeretnék kérni. Mármint, hogy milyen alkatrésszel dolgozzanak: gyárival, bontottal stb… Én szerettem volna a legjobb lehetőséget választani, mert nagyon nem akartam minőségbeli különbséget. Viszont mindenképpen becsülendő, hogy számos opciót kínálnak, így egy jóval szélesebb réteg engedheti meg magának, hogy ne törött képernyővel kelljen boldogulnia.

Az alle telefonszerviz LCD FIX néven fut. A nevük beszélő, hiszen az LCD modulra illesztett üveglapokat cserélik ki a mobilokon. Ez a fő specialitásuk, de jobban utánanéztem az oldalukon és láttam, hogy széleskörű szolgáltatást nyújtanak. Ugyanúgy vállalnak szoftverfrissítést, adatmentést, mint egyéb alkatrész cseréket, például hátlapot vagy akkumulátort. Azért is ilyen naprakész és gyors a szolgáltatásuk, mert szinte minden alkatrészt raktáron tartanak. Ha ide érkeztek, nem a szokásos “sajnos nincsen, jöjjön vissza egy hét múlva, akkor talán megérkezik” mondatot kell újra meghallgatnotok.

Persze náluk is előfordul, hogy valami pont nincsen, de általában már azzal is másnapra készenlétben állnak.

A telefonomat tökéletes állapotban kaptam vissza, mintha mi sem változott volna rajta. Végülis úgy gondolom, hogy egy ilyen precíz munkáért, a gyorsaságért és a minőségi alkatrészért cserébe nem kérnek el túl nagy összeget. Nyilván ez egy viszonylag drága iparág, de maximális megbízhatóságot és garanciát is adnak cserébe. Legalábbis az alle telefonszervizben, az LCD FIX-nél.

Üvegfóliákat is árulnak, így én azonnal kértem is egyet a megjavított telefonomra. A legjobb tulajdonsága az, hogy extra könnyen fel lehet helyezni a képernyőre, mivel tartalmaz egy felrakó sablont. Így még én (az ügyetlen) is képes vagyok könnyen felhelyezni a fóliát. Meg szuper, lekerekített szélei vannak, szóval tökéletesen illeszkedik a kijelzőre.

Nézzetek szét az alle telefonszerviz oldalán és bizonyosodjatok meg róla, hogy ha bármi történik a készüléketekkel, hozzájuk nyugodtan fordulhattok. Vagy, ha épp nyugszik a ti fiókotokban is egy régi, törött, elromlott készülék, ne hagyjátok ott porosodni, hanem vigyétek be az LCD FIX-hez, mert ők felvásárolják.

Szóval először mindig segítséget keressetek, mert minden bizonnyal meg fogjátok találni a megfelelő forrást. Telefonszervizben meg már én segítettem is!