SOS kellett gázszerelő Budán, a vizgazfutesszerelo24.hu volt a megoldás

Egyszer az energiafogyasztók érdekképviseletéhez kellett forduljak, pedig korábban nem is hallottam még róluk, fogalmam sem volt, hogy mit csinálnak. Úgy jártam, hogy beköltöztem egyedül egy nagyon szép, új albérletbe, aminek előttem csak egy bérlője volt eddig. Tehát tényleg nagyon jó állapotú volt, nem is gondoltam volna, hogy a beköltözés után milyen nehézségekkel fogok szembenézni. Ugyanis az történt, hogy a korábbi lakónak nagyon magas volt a gázszámlája, amit vagy nem tudott, vagy nem akart kifizetni, és eltűnt, mint szürke szamár a ködben. A főbérlőnek fogalma sem volt, merre lehet, és a tartozást rajtam akarta leverni. Hát én ezt bizony nem hagytam, az energiafogyasztók érdekképviseletéhez fordultam. Szerencsére az ügynek rám kedvező kimenetele volt, de az is kiderült, hogy a magas gázszámla okozója az volt, hogy valahol szökött a gáz. Mivel ez nagyon veszélyes, szükség volt szakember segítségére, és én a vizgazfutesszerelo24.hu – hoz fordultam, mert őket dobta ki a kereső elsőnek, mikor beírtam, hogy gázszerelő buda.

Azért is érdemes az ő szolgáltatásaikat választani, mert ha vészhelyzet van, akkor a nap 24 órájában bármikor lehet őket hívni. Én is így tettem, hiszen egy gázszivárgás minden, csak nem játék. Az oldalukon találtam egy telefonszámot, amit tárcsáztam, és szerencsére gyorsan fel is vették. Biztosítottak róla, hogy amint lehet, kijönnek, és igyekeznek elhárítani a problémát. Természetesen addig elhagytam az albérletet biztos, ami biztos, nehogy baj történjen. Amíg kiérkeztek, úgy voltam vele, hogy kicsit informálódok a weboldalukról, ha már ráérek. Olvastam, hogy ha a gázkészülékkel van probléma, akkor azt sosem szabad otthoni kísérletezéssel próbálni megjavítani, mert életveszélyes is lehet. Hiszen a szakember nem csak a gépet kell tudja kezelni, hanem neki meg kell tanulnia bánni a gázzal is. Hiszen a gázkészülékek a földgáz elégetésével hasznos hőt állítanak elő, amit fel lehet használni a levegő vagy a víz melegítésére.

Az oldalon olvastam, hogy első lépésként meg kell határozni, hogy pontosan mi is romlott el. Mert sok esetben nem a gázszerelő, hanem fűtésszerelő munkájára van szükség, és ha nem jó szakember megy ki, azzal is időt és pénzt veszítünk. Nálam annyit meg tudtak állapítani, hogy valamilyen gázkészülékből történik a szivárgás nyilvánvalóan, nagy valószínűséggel a bojler volt a ludas, mint azt később a szerelők meg is erősítették. A leggyakoribb meghibásodott gázkészülékek a gázkonvektor, a gáztűzhely, a gázkazán és a gázbojler. Írják, hogy ezeken kívül előfordulnak még olyan eszközök, amik ipari célra használatosak, azonban ezek mára már sokkal kevésbé elterjedtek.

A gázkészülékeknek, mivel egy egyszerűbb eszközökről van szó, az élettartamuk sokszor nagyon hosszú idő lehet. Előfordul azonban, hogy ez a hosszú élettartam épp negatív hatású, mert ha az ember elhanyagolja azt a feladatot, hogy rendszeres időközönként megnézesse a bojlerét szakemberrel, akkor a már meghibásodott gép tovább működik hibásan. Ez pedig hosszútávon ahhoz vezet, hogy még tovább romlik az állapota. Reméltem, hogy az albérletemben nem ez az eset állt fent, mert nem akartam nagy összegeket kifizetni bojlercsere miatt.

Az ígéretükhöz híven a cég szakemberei kiértek röpke fél óra alatt a budai lakásomhoz, sikerült beazonosítaniuk a probléma forrását, és megszüntették a gázszivárgást is. Ezzel nagy kő esett le a szívemről. A tapasztalataim alapján bárkinek jó szívvel tudom őket ajánlani, mert nagyon alaposan és korrekt áron dolgoznak, szerintem jobb gázszerelőt Budán nem találtam volna.